Erişilebilirlik

Hava Saldırılarında 3 IŞİD Lideri Öldürüldü


ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi öldürülenlerden birinin IŞİD lideri el-Bağdadi'nin yardımcısı Hacı Mutazz, diğerlerinin örgütün Irak askeri yetkilisi Abdül Basit ve Musul askeri sorumlusu Rıdvan Talib olduğunu açıkladı

Amerikan ordusundan verilen bilgiye göre Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı düzenlenen son hava saldırılarında örgütün üç lideri öldürüldü

Bir üst düzey Savunma Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, bu üç liderin öldürülmesinin örgütün Suriye ve Irak’ta işgal ettiği bölgeleri kontrol ve komuta etme yeteneğini azaltacağını belirtti.

Öldürülen militanlardan birinin IŞİD lideri Ebu Bekir El Bagdadi’nin idari işlerden sorumlu yardımcısı Hacı Mutazz, diğerlerinin Irak askeri sorumlusu Abdül Basit ve Musul askeri yetkilisi Rıdvan Talib oldukları açıklandı. Açıklamada Mutazz ve El Basit’in IŞİD yönetiminin üst kademlerin yer alan isimler oldukları belirtildi.

Bu arada IŞİD operasyonunu yürüten Amerikan ordusunun komutanı Korgeneral James Terry, mücadelenin henüz başında olduklarını ve savaşı bitirmek için gerekli yetenekleri oluşturmanın en az üç yıl alacağını açıkladı.

Yetkililer, Ağustos ayında başlayan operasyonlarda IŞİD’e karşı şu ana kadar düzenlenen 1,300’den fazla hava saldırısı ve güçlenen Irak ordusunun IŞİD’in Irak’taki operasyon yeteneğini önemli ölçüde azalttığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG