Erişilebilirlik

Hatay’da IŞİD Operasyonu: 1 Ölü 4 Gözaltı


MİT ve Emniyet güçleri, Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla giren beş şüpheliye IŞİD militanı oldukları iddiasıyla operasyon yaptı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Hatay’daki birimiyle Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin ortaklaşa operasyonuna Özel Harekat polisleri ve jandarma da destek verdi.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği dört IŞİD şüphelisi teslim olurken kaçan bir şüpheli yaralandı.

Operasyon sonrası yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği yaralanan IŞİD şüphelisinin hastanede öldüğünü belirtti.

Hatay Valiliği: ‘IŞİD mensupları bombalı eylem ülkeye için girdi’

Açıklamada, “Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriye sınır hattı ve ilimizde yapılan istihbari çalışmalarla, ülkemize bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen DEAŞ terör örgütü mensuplarını taşıyan araca 19 Ağustos'ta saat 12.15 sıralarında Kırıkhan ilçesi Topboğazı mevkiinde müdahale edilmiştir. Araçta bulunan 5 şüpheliden 4'ü ‘teslim ol’ ikazına uymuş, Suriyeli olduğu tespit edilen 5'inci şüpheli dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirilmiştir. Yaralı saldırgan hastanede yapılan müdahalelere rağmen ölmüştür. Olayla ilgili olarak tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir” dendi.

CHP’li Yarayıcı: ‘IŞİD’liler Nusra’nın kontrol ettiği bölgeden Türkiye’ye nasıl girdi?’

Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı da Emniyet Müdürü’yle yaptığı görüşmede bir militanın öldüğünü doğruladı.

Hatay ili sınırlarında Suriye devletinin, PYD’nin ve Nusra’nın egemenlik alanı olduğunu hatırlatan CHP milletvekili, IŞİD militanlarının bu bölgelerden nasıl Türkiye’ye girdiğinin soru işareti olduğunu söyledi.

Hükümete yakın köşe yazarlarının Türkiye’nin Suriye politikasında ciddi değişiklikler olacağı yönünde işaretler verdiğini belirten CHP milletvekili, İdlib’e yönelik Rusya destekli Suriye operasyonun başlaması halinde Türkiye’nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olacağını dikkat çekti.

Yarayıcı: ‘Suriye ve Rusya eninde sonunda İdlib’e yürüyecek, o zaman suç makinelerinin Gaziantep ve Kilis’e kaçacağı düşüncesi bile korkunç’

İdlib’de yaşanan çatışmalarda daha önce Türkiye’nin desteğini almış olan Ahrar-üş Şam’ın ve Nusra cephesi öncülüğündeki Heyet-i Tahrir Şam karşısında ciddi oranda güç kaybına uğradığını söyleyen Yarayıcı, “Bu da Türkiye’nin Suriye politikasının bir kez daha duvara toslaması anlamına gelmektedir. Rusya ve Suriye şimdilik bu örgütlerin birbirlerini zayıflatmasını beklemekteler. Ama eninde sonunda İdlib’e yürüyeceklerdir. Dar bölgeye sıkışmış bu örgütleri bekleyen son, yenilgidir. Kendi ülkelerinde cinayet işleyen, mezhep savaşı kışkırtıcısı, tecavüzcü ne kadar katil kalmışsa bunlar Türkiye’ye Gaziantep’e Kilis’e kaçacaklardır. Bu anlamda hiç de hazırlıklı olmadığımız bir durumla karşı karşıyayız. Her biri birer suç makinası olan bu katillerin aramızda rahatça dolaşabileceklerinin düşüncesi dahi korkunç. Savaşacakları alan kalmayınca ülkemizi yeni bir savaş alanına çevirmeyeceklerinin garantisi de yok” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG