Erişilebilirlik

Haseke'de Ateşkes Sağlandı


Suriye ordusu ile Kürt güçleri arasında 7 gündür devam eden şiddetli çatışmaların ardından bugün Haseke kentinde ateşkes sağlandı.

Haseke'de Suriye ordusunun yerel gücü olan Ulusal Savunma Güçleri (NDF) ile YPG'nin polis gücü olan Asayiş arasında başlayan çatışmalar 1 hafta sürdü. Kısa süre içinde Suriye ordusu ile YPG'nin de dahil olduğu çatışmalarda Suriye ordusu bazı noktaları uçaklarla vurdu.

Haseke'de Ateşkes Sağlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Şam ve Kürt güçler arasında ateşkes için pazarlıkların yapıldığı görüşmelere Rusya dahil bazı ülkelerin de katıldığı belirtiliyor. Çatışmaların durdurulması için birkaç kez ateşkes kararı alındı ancak bu kararlar uygulamaya geçirilemedi. Taraflar birbirlerini ateşkesi bozmakla suçladı.

Yerel Arap aşiretlerinin de katıldığı ateşkes sağlanması için yürütülen görüşmeler bugün sonuçlandı. Bugünden itibaren geçerli olan ateşkes anlaşmasına göre Suriye ordusu ve yönetime bağlı silahlı güçler bulundukları noktaları boşaltacak. Yine bu güçler tarafından çatışmalarla ele geçirilen noktalar Kürt güçlerin polis gücü olan Asayiş'e devredilecek.

Bugün akşam saatlerinden itibaren tarafların ölü ve yaralı değişimi yapacağı de belirtiliyor.

Kentte çatışmaların şiddetlenmesi ile birlikte bazı siviller kaçmıştı. Ateşkes sağlandığının duyurulmasının ardından kente dönüşlerin başladığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG