Erişilebilirlik

Harvey Sonrası İnşaat Çalışmaları Ne Kadar Sürecek?


Harvey Sonrası İnşaat Çalışmaları Ne Kadar Sürecek?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Kurtarma ekipleri hala sel mağdurlarını arıyor. Evler, işyerleri, altyapı harap olmuş durumda.

Başta Houston olmak üzere Harvey’in vurduğu bölgeleri, zor ve maliyetli bir yeniden inşa dönemi bekliyor. Ancak inşaat projelerinde çalışacak marangoz, usta, sıvacı gibi kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor.

Amerika Müteahhitler Birliği, üyeleri arasında kalifiye eleman azlığının yüzde 70’i bulduğunu belirtiyor.

Ken Simonson, inşaat işlerinin kazma kürekten GPS ve lazer gibi daha teknolojik bir hale evrildiğine de dikkat çekiyor. Bu nedenle okullara inşaat becerileri konusunda daha fazla ders koymaları çağrısı yapıyor.

Fırtına önemli binalara zarar verdi ancak bazı uzmanlar, ekonomik göstergelerin zararı yanlış ölçtüğünü savunuyor. Bu uzmanlar tahminlerin yeniden inşa sürecini ekonomide canlanma olarak görüp, kayıpları hesap etmediğine dikkati çekiyor.

Petrol altyapısı da ekonominin can damarlarından biri ve Steven Kyle zarar ne olursa olsun şirketlerin gelir sürecini hızlandırmak için tesisleri yeniden inşa etmek amacıyla aceleci davranacağını öngörüyor. Üretimdeki aksamalar nedeniyle yakıt fiyatının litre başı altı buçuk sent artması olası.

Houston, ABD’nin beşinci en büyük konteyner gemisi limanı. Veri değerlendirme firması Panjiva’ya göre kasırga, oto parçası ve başka malların olduğu binlerce konteynerin gönderilmesini engelledi. Petrol nakliyatı da durdu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG