Erişilebilirlik

Harvey Petrol Fiyatlarına da Olumsuz Yansıdı


Harvey Kasırgası'nın Petrol Fiyatlarına Etkisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Harvey Kasırgası Amerika’da sadece yerleşim yerlerini etkilemedi, petrol fiyatlarına da olumsuz yansıyor. Harvey nedeniyle petrol ve gaz fiyatlarının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Amerika’da petrol ve benzin fiyatlarının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. Bunun nedeni ülkenin yüzde 15’ten fazlasına denk gelen 10 rafinerisinin Harvey Fırtınası nedeniyle kapatılması.

Media Relations Yöneticisi Robert Sinclair, “Amerika’nın rafineri kapasitesinin yüzde 30’dan fazlası fırtınanın vurduğu Körfez Kıyısı’nda yer alıyor. Corpus Christi’de Amerika’nın yüzde 4 rafineri kapasitesine denk gelen 5 rafineri var ve hepsi kapandı. Fırtına, Houston, Texas City, Bayport bölgesine geldiğinde problem oluştu. Orada 11 rafineri bulunuyordu, bu da Amerika’nın rafineri kapasitesinin yüzde 14’ünü oluşturuyor,” şeklinde konuşuyor.

Amerika’nın günlük ortalama 18 milyar varillik kapasitesinin yaklaşık 3 milyar varillik bölümü devre dışı kaldı. Birçoğu önlemler çerçevesinde kapatıldı. Sadece birkaçında az miktarda sel gerçekleşti.

Sinclair, “Eğer elektrik iki ya da üç hafta kesik kalırsa fiyatların güneyden New York’a kadar artacağını göreceğiz. Bunu Amerika’nın güneydoğu sahilini vuran 2008’deki Ike Kasırgası’nda gördük,” diyor.

Exxon Mobil, kentin 25 mil doğusunda bulunan Houston Gemi Kanalı’ndaki büyük Baytown rafinerisini kapadı. Tesis, günde ortalama 584 bin varil petrol üretiyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG