Erişilebilirlik

Harvey Bu Kez Louisiana’da


Harvey fırtınası, Teksas’ın doğusundan Louisiana eyaletine ilerlerdi. Tarihinin en yoğun yağışını alan Houston’da ise hava sonunda açıyor.

Meteoroloji uzmanları, Houston’da Çarşamba günü de iki santimetre yağış düşmesinin beklendiğini, Cuma’ya kadar havanın ısınmasını ve bulutların dağılmasını öngörüyor.

Fırtına, Louisiana eyaletine ilerlerken, Houston’ın doğusundaki Beaumont kenti en yoğun yağışı gördü. Ulusal Kasırga Merkezi, fırtınanın Louisiana’nın güneybatısına 15 ile 30 santimetre arasında yağış bırakmasını bekliyor.

Yetkililer, kurtarma birimlerinin 13 binden fazla kişiyi su basmış evlerinden çıkardığını açıkladı. Binlerce insan da Houston’daki barınak olarak düzenlenmiş Kongre Merkezi’nde kalıyor.

Tahliyeler sonrası evlerde yağma olaylarının yaşanması üzerine, Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, olası suçları önlemek adına geceleri sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Fırtına nedeniyle 13 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Yetkililer bu rakamı doğrulamış değil ancak suların çekilmesiyle, ölü sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

Harvey’nin etkisini yitirerek hafta sonunda ABD’nin batı kıyılarına ulaşması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG