Erişilebilirlik

Yedinci Harry Potter Filmi Hayranlarını Hayal Kırıklığına Uğratmadı


Yedinci Harry Potter Filmi Hayranlarını Hayal Kırıklığına Uğratmadı
Yedinci Harry Potter Filmi Hayranlarını Hayal Kırıklığına Uğratmadı

İlk Harry Potter filminin vizyona girmesinden yaklaşık 10 yıl sonra J.K. Rowling’in yazdığı serinin sonuncu ve en hüzünlü kitabı yine büyük ilgi görüyor. Yönetmenliğini David Yates’in yaptığı ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’ Harry’nin dünyayı düşmanı Voldemort’tan kurtarmasını konu alıyor

J.K. Rowling’in yazdığı serinin son ve en hüzünlü kitabı ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’nın film versiyonu da vizyona girdi. Bu karmaşık ve uzun hikaye iki bölüm halinde sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Son filmin ikinci yarısının gelecek yıl Temmuz ayında vizyona girmesi bekleniyor. Yönetmenliğini David Yates’in yaptığı ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’ Harry’nin dünyayı düşmanı Voldemort’tan kurtarmasını konu alıyor.

Tüm zamanların en güçlü ve kötü büyücüsü Voldemort artık dünyada hakimiyet kurdu. Voldemort’un karşısında ancak ondan gizemli şekilde kurtulmayı başaran Harry Potter durmayı başarabildi. En azından şimdiye kadar. Harry ve iki arkadaşı Hermione ve Ron, bir yandan kaçarak diğer yandan da Horcrux adı verilen tehlikeli ve sihirli nesneleri bulup yok etmeye çalışıyor.

Hermione’u canlandıran Emma Watson anlatıyor: ”Voldemort ölümsüzlüğe erişmek için ruhunu yedi parçaya ayırmış ve bu parçaları geçmişine, kendisine ve kim olduğuna dair nesnelerin içine saklıyor, biz de bunları bulup çıkarmaya çalışıyoruz.”

Harry Potter karakterini yine Daniel Radcliffe canlandırıyor ve genç aktör şunları söylüyor: ”Bu filmde üç arkadaşın ve birbirleriyle olan ilişkilerinin büyük zorluklar çektiğini görüyoruz. Onlar için her gün öfke, korku ve acıyla geçiyor.”

Filmde tehlike giderek yaklaşıyor. Üç arkadaş sığınakları Hogwarts Büyücülük Okulu’ndan artık çok uzakta, kötülüklere ve acımasız saldırılara göğüs germeye çalışıyor.

Filmdeki sahnelerin çoğu karanlık ve kasvetli. Renkler soluk. Voldemort gücünü hissettirirken her yere umutsuzluk hakim. Kötü büyücüyü Oscarlı ünlü oyuncu Ralph Fiennes canlandırıyor: ”Harry’nin iyiliği Voldemort’u tehdit ediyor, öfkelendiriyor.”

Felsefi ağırlığı olan film aşk, sadakat ve adalet temaları üzerine kurulu.

Ancak filmin galasına katılmak için saatlerce kuyrukta bekleyen çok sayıda Washingtonlu yanlarında çocuklarını da getirmiş.Yönetmen David Yates ve oyuncular hikayeyi bir Shakespeare yorumu gibi sunuyor. Bu film bir çocuk filmi değil. Bir çocuk şunları söylüyor: ”Harry Potter benim hayatım. Harry Potter hakkında herşeyi biliyorum. En sevdiğim karakterse Voldemort.”

Küçük bir kız da şöyle konuşuyor: ”Film beni korkuttu. Biraz hüzünlendim. Ama onun dışında çok güzel bir hikayeydi.”

Harry Potter’la büyüyen gençler de filme büyük ilgi gösterdi. Bazıları sinemaya gelmeden önce hazırlık yapmış: ”Hazırlıklı olmak için geçtiğimiz haftasonu daha önce yıllarda vizyona giren altı filmi birden izledim.”

İki bölümden oluşan ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları’ Potter serisinin son ayağını oluşturuyor. İnceliklere önem verilerek çok iyi çekilmiş olan film, kitapta aktarılan hikayenin tüm ayrıntılarını içeriyor. İkinci bölüm gelecek yıl gösterime girmeden önce Potter hayranları öncelikle bu ilk bölümün tadını çıkaracağa benziyor.


XS
SM
MD
LG