Erişilebilirlik

Harf: 'ABD ve Türkiye Terörle Mücadelede Ortak'


Injiniya Rashid Mai Goyon Bayan Sheikh Abdul Rashid Wanda jami&#39;an Tsaro Suka Kama A Lokacin Zandaga Zanga A Birnin Srinagar Na Yunkurin Fadowa Daga Motar Jami&#39;an Tsaron<br />
<br />
<br />
<br />
&nbsp;
Injiniya Rashid Mai Goyon Bayan Sheikh Abdul Rashid Wanda jami&#39;an Tsaro Suka Kama A Lokacin Zandaga Zanga A Birnin Srinagar Na Yunkurin Fadowa Daga Motar Jami&#39;an Tsaron<br /> <br /> <br /> <br /> &nbsp;

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, terörle mücadelede Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu bildirdi.

Olağan basın brifinginde konuşan Harf, IŞİD’in Türkiye’ye tehdit oluşturduğunu ve bölgedeki birçok ülkeden daha fazla etkilendiğini belirtti.

Gelecek hafta New York’taki Birleşmiş Milletler toplantıları sırasında Amerika ve Türk dışişleri bakanlarının Küresel Terörle Mücadele Forumu’na ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Harf, bu toplantıda Türkiye ve Amerika’nın ortak tehditleri ve bunlarla mücadele yollarını görüşeceklerini söyledi.

Türkiye’nin coğrafi açıdan IŞİD’e katılan yabancı savaşçılar konusunda sorun yaşadığının altını çizen Marie Harf, Ankara’nın bu sorunu çözmeye çalıştığını kaydetti. Harf, “Bu toplantılar sırasında aynı odada oturup, bu sorunları tartışma ve çözüm arama yollarını görüşme fırsatı olacak” diye konuştu.

Harf gelecek haftaki Küresel Terörle Mücadele forumunda artan yabancı savaşçılar sorunu, terör örgütlerinin gelir toplama amacıyla adam kaçırıp fidye isteme taktikleri ve aşırı görüşlere dayalı şiddet olaylarının ele alınacağını belirtti.

Marie Harf, Türkiye’nin ortak ev sahipliğini yaptığı bir toplantıda, Amerika’nın terör örgütü olarak gördüğü Hamas’ın da görüşülüp görüşülmeyeceğini soran gazeteciye, “Elimde toplantının tüm gündemi yok” diye yanıt verdi.

Türkiye ve Amerika’nın sunduğu ve bu yıl beşincisi yapılacak Küresel Terörle Mücadele Forumu’na 29 ülke ve Avrupa Birliği üyeleri katılacak.

Türkiye’nin IŞİD’le mücadele amacıyla kurulan uluslararası koalisyona “tam katkı sağlamadığını” söyleyen bir gazeteci, bunun nedeninin IŞİD’in elindeki Türk rehineler olup olmadığını sorunca Harf, “tam katkı” diye bir kavram olmadığını ve her ülkenin koalisyona “istediği miktarda” katkı sağlayabileceğini belirtti. Harf, “Bu mücadelede bir şey yapan her ülke, bu çabanın bir parçasıdır” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “tam ya da yarım katkı olmadığını, yalnızca farklı katkılar olabileceğini” sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG