Erişilebilirlik

Hamas Askeri Liderinin Eşi ve Çocuğu Öldürüldü


Hamas askeri liderinin hava saldırısında ölen küçük yaştaki oğlu Ali'nin naşı bir akrabası tarafından taşınırken
Hamas askeri liderinin hava saldırısında ölen küçük yaştaki oğlu Ali'nin naşı bir akrabası tarafından taşınırken

Hamas İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında askeri lider Muhammed Deyf'i hedef almakla "cehennem kapısını" açtığını bildirirken Filistinli militanlar da İsrail'e en az 80 roket attı

Gazze’de ateşkes görüşmelerinin kesilmesinden sonra çatışmalar yeniden başlarken Hamas İsrail’in düzenlediği bir hava saldırısında örgütün askeri liderinin eşi ve küçük yaştaki oğlunun öldürüldüğünü bildirdi.

Hamas, yaptığı açıklamada İsrail’in Muhammed Deyf’i hedef almakla “cehennem kapısını” açtığını belirtti.

İsrail, ateşkes bozulduktan sonra 60 hava saldırısı düzenlediğini bildirirken militanlar da İsrail’e en az 80 roket attı.

Filistinliler yetkililer Gazze’ye yönelik yeni hava saldırılarında en az 11 kişinin öldüğünü açıkladı.

Taraflar Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde kalıcı bir anlaşma şansını canlı tutmak için geçen hafta beş günlük yeni bir ateşkesi kabul etmişti. Ancak ateşkes Pazartesi geceyarısı sona ererken taraflar yine bir kalıcı anlaşmaya varamamıştı..

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu anlaşmanın mutlaka Hamas’ın roket atışlarına son vermesi ve İsrail’in güvenliğini sağlaması gerektiğini söylüyor.

Hamas ise, İsrail ve Mısır 2007’den bu yana uygulanan Gazze ablukasını tümüyle kaldırmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğini bildiriyor. Görüşmelerde sadece iki sınır geçişini açmayı kabul eden İsrail ablukayı tümüyle kaldırmak için Hamas’ın silahsızlandırılmasını şartkoşuyor.

Bir aydan fazla devam eden çatışmalarda çoğu sivil 2 bin Filistinli öldü. İsrail de 64 asker ve üç sivil kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG