Erişilebilirlik

Halkbank Davasında Temyiz Mahkemesinden Durdurma Kararı


New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında bir üst mahkeme, kendi kararını verinceye kadar federal mahkemede süren davanın durdurulmasına karar verdi.

15 Ekim’de başlayan dava sürecinde Halkbank ayrıcalıklı ve kısıtlı yargılandığı takdirde mahkemeye katılacağını açıklamış, New York federal mahkemesine yaptığı başvuru kabul edilmeyince de bir üst mahkemeye başvurmuştu.

Hakim Richard Berman, Halkbank’ın ‘Bir üst mahkeme kararını verinceye kadar duruşmalara ara verilmesi’ talebini reddetmişti.

Halkbank’ın ABD’de hukuk danışmanlığını yapan King & Spalding tarafından temyiz mahkemesine yapılan başvurunun kabul edilmesi sonrasında temyiz hakimi Catherine O’Hagan Wolfe, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nden kendi kararlarını vermelere kadar yargı sürecine ara vermesini talep etti.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın davayı reddettiği her gün için davasında günde bir milyon dolarlık katlamalı para cezası önermiş, banka için istenen cezanın kabul edilmesi halinde milyarlarca dolarlık astronomik bir para cezasıyla karşılaşabileceği ifade edilmişti.

Halkbank’a uygulanması talep edilen günlük ve katlamalı para cezasının şimdiye kadar bir çok davada uygulandığı ancak banka için günlük baz alınan bir milyon dolarlık rakamın şimdiye kadar görülen davalar arasında en yükseği olduğu belirtilmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG