Erişilebilirlik

İstanbullular Yeniden Seçim Olasılığına Nasıl Bakıyor?


İstanbullular Yeniden Seçim Olasılığına Nasıl Bakıyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:50 0:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün yaptığı basın toplantısında İstanbul’daki seçimlere itiraz süreciyle ilgili olarak “İstanbul için YSK’ya olağanüstü başvuru yapıp İstanbul’da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Bugün Yüksek Seçim Kurulu’na İstanbul'daki belediye başkanlığı seçimlerinin iptali için olağanüstü itiraz gerekçesiyle başvuruda bulunan AK Parti’nin bu kararına ve yeniden seçim olasılığına vatandaş nasıl bakıyor? VOA Türkçe İstanbullulara sordu.

Özel sektörde yönetici olarak çalışan Kadir Çakır, sandıktan çıkan oyların sayılması neticesinde CHP adayının İBB başkanlığını kazandığını söyleyerek bir oy farkla bile seçimin kazanılacağını ifade etti. Sandıkta herhangi bir usulsüzlük yapıldıysa bunu tespit edecek olan kurumun İlçe Seçim Kurulu, İl seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu olduğunu söyleyen Çakır, son kararı YSK’nın vereceğini belirtti. Kadir Çakır, bunun aksi yapılacak tüm girişimlerin hukuk devletine aykırı olacağını ve Türkiye’nin imajına gölge düşüreceğini sözlerine ekledi.

İşletmeci Ayhan Ay, bütün sandık başkanlarının CHP mensubu olduğunu ileri sürerek seçimde usulsüzlük yapıldığını ve seçimin tekrarlanmasını istediğini belirtti.

Emekli Mediha Sancaklı, sandıktan çıkan oylarla Ekrem İmamoğlu’nun İBB başkanlığını kazandığını, oyların tekrar sayılmasına rağmen farkın kapanmadığını gördüklerini belirtti. Halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini söyleyen Sancaklı, seçimle başa gelindiği gibi seçimle de gidilmesi gerektiğini belirtti.

Emekli Salih Baş, televizyondan takip ettiği haberler doğruysa Büyükçekmece ilçesinde seçimde usulsüzlük yapıldığını ve ortada bir usulsüzlük varsa seçimin tekrar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Esnaf Mustafa Kemal Kılıç seçimde bir hile olduğunu düşünmediğini çünkü her şeyin iktidar partisinin elinde olduğunu söyledi. Kılıç, bir an önce işleyişin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Emekli Dursun Ali Demircioğlu, kimsenin hakkının yenmemesi gerektiğini savunarak birlik beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti. Demircioğlu, herkesi aydınlatmak adına seçimin tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Özel sektör çalışanı Hasan Akın, millet iradesine saygı duymayanlar için seçimin tekrarlanmasında sakınca görmediğini ancak sonucun değişmeyeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Esnaf Özcan Yelken, İstanbul genelinde komple usulsüzlük olduğunu düşünmediğini ancak bazı haber kaynaklarından duyduklarına göre bazı ilçelerde usulsüzlük olduğunu düşündüğünü söyledi. Yelken, ortada bir usulsüzlük varsa yetkili makamların belgelerle bunu ortaya çıkarması gerektiğini kaydetti.

Memur Serkan Karaoğlu, seçimin tekrarlanmasını zaman ve para kaybı olarak gördüğünü baştan güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini kaydetti.

Öğrenci Zeynep Ayman, seçimde haksızlık olduğunu düşündüğünü ve seçimin tekrarlanmasını istediğini söyledi.

İşletmeci Cemil Aktuz, seçimin tekrarlanmasına olumlu bakmadığını çünkü arada ciddi bir oy farkının bulunduğunu belirtti. Aktuz, ortada bir usulsüzlük olduğunu düşünmediğini çünkü her sandık başında her partiden kişilerin bulunduğunu ifade etti.

Ev hanımı Hacı Hanım Aydın, seçimde usulsüzlük olduğunu düşündüğünü ve seçimin tekrarlanmasını istediğini söyleyerek kimin hakkıysa seçimi onun kazanması gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG