Erişilebilirlik

Halifax Forumu Hulusi Akar’dan Özür Diledi


Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, geçen hafta Kanada’da 9'uncusunu düzenlediği forum sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la ilgili olarak tartışma yaratan bir fotoğraf paylaşımından dolayı özür diledi.

Forumun Twitter hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, “Orgeneral Akar’ı tanıtmak için internetten kullandığımız fotoğrafın neden olduğu her türlü yanlış anlama ve rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve AB Bakanı Ömer Çelik’i Halifax’ta ağırlamaktan büyük onur duyduk” denildi.

Genelkurmay Başkanı Akar’ın AB Bakanı Ömer Çelik'le birlikte katıldığı 9. Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’ndaki konuşmasıyla ilgili olarak Twitter’da yayınlanan fotoğraf Türkiye’de tepki yaratmıştı.

Akar’ın konuşması öncesinde foruma ait resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğraf, Türkiye’deki darbe girişiminin hemen ertesinde Akar’ın rehin tutulmaktan kurtarılması sonrasında Çankaya Köşkü’nde çekilmiş bir kareydi.

Çankaya Köşkü’ne askeri helikopterle getirilen Akar’ın geçen yıl 16 Temmuz günü çekilmiş fotoğraf karesinde, iplerle bağlı şekilde rehin tutulmasından dolayı boyun bölgesinin tahriş olmuş hali görünüyor.

Forumun resmi Twitter hesabından, Akar’ın rehin tutulmasını anımsatan bu fotoğrafın paylaşılması Türkiye’de siyasi çevrelerde ve medyada tepkilere yol açmış, fotoğraf üzerinden Türkiye’ye mesaj verildiği iddia edilmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG