Erişilebilirlik

Halep'te Toplu İnfaz


Halep'in isyancıların kontrolündeki mahallesinde bulunan cesetler
Halep'in isyancıların kontrolündeki mahallesinde bulunan cesetler
Halep’te Salı günü elleri bağlı ve başlarından vurulmuş 65 kişinin cesedinin bulunduğu bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütünün verdiği haberde ölü sayısının 80’e çıkabileceği belirtildi.

Yayınlanan video görüntülerinde Halep’in isyancıların kontrolündeki bir mahallesinde Kuveyk nehri kenarında çamur içindeki 51 erkek cesedi görülüyor. Görüntülerden başlarından hala kan akan ölülerin çoğunun tişört, blucin ve spor ayakkabı giymiş gençler olduğu anlaşılıyor.



Türkiye topraklarında doğan Kuveyk nehri Halep’in halen hükümetin elinde olan bölgelerden geçtikten sonra isyancıların denetimindeki Büstan el Kasır mahallesine ulaşıyor. Başka bir videoda arkasındaki bir kamyonette üst üste ölü bedenler bulunan sakallı bir adam bu kişilerin yalnızca Müslüman oldukları için öldürüldüklerini söylüyor.
İnfazları kimin gerçekleştirdiği henüz açıklığa kavuşmadı.

Öteyandan Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Obama Yönetiminin bugüne kadar 700 bin kişinin evsiz kaldığı Suriye’ye 155 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağı belirtildi.

Bu arada Birleşmiş Milletler insani yardım görevlileri ve Suriye’li muhalefet liderleri uluslararası yardım çağrılarını sürdürüyor. BM İnsani İlişkiler direktörü John Ging Pazartesi günü New York’ta düzenlediği basın toplantısında Suriye’de 4 milyon insanın yardıma ihtiyacı olduğunu , özellikle yiyecek ve sağlık malzemesi sıkıntısı çektiklerini açıkladı.

Öteyandan Türkiye sınırındaki Ras el Ayn kasabasında isyancılar ve Kürt milisler arasında çatışmalar olduğu bildiriliyor. Haberlere göre iki haftadır süren çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG