Erişilebilirlik

Halep’te Şiddet Durmuyor


Suriye kurtarma ekipleri ve muhalefet temsilcileri, Halep’te en az 10 kişinin Esat rejimi karşıtlarının kontrolündeki bölgeye düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde kurtarma operasyonları yürüten Suriye Sivil Savunma ekibinden İbrahim Elhac, rejime ait uçakların bugün muhaliflerin kontrolundaki bölgelere 40 hava saldırısı düzenlediğini, en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Halep’in batısında Atareb’de de sabah saatlerinde muhaliflere ait sivil savunma ekiplerinden 5 kişi hava saldırısında yaşamını yitirmişti.

Hava saldırısında Suriye’nin kuzeyinde eğitim merkezinin vurulduğu belirtildi.

Beyaz Kasklar olarak da bilinen sivil savunma ekibi, Suriye’deki kurtarma operasyonlarına katkılarından dolayı küresel düzeyde övgü almıştı.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü de ölü sayısının artabileceğini bildiriyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi, muhaliflerin çekilmesiyle çöken son Cenevre barış görüşmeleriyle ilgili olarak Güvenlik Konseyi’ni bilgilendirecek.

Özel temsilci Staffan de Mistura yarın video konferans aracılığıyla Güvenlik Konseyi’ne bilgi verecek.

Muhaliflerin denetimindeki Yüksek Müzakereler Komitesi geçen hafta ateşkes ihlalleri nedeniyle Cenevre’deki görüşmelerden çekilmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG