Erişilebilirlik

Halep'te Bombalı Saldırı


Şam’da 27 kişinin öldüğü bombalı saldırılardan bir gün sonra Suriye’nin en büyük kenti Halep’te de bombalar patladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, bombaların iki bina arasında patladığını bildirdi ve teröristleri sorumlu tuttu.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise bir güvenlik dairesinin yakınında araca yerleştirilmiş bombaların patlaması sonucu üç kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını önesürdü.

Olayın ayrıntıları bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı.

Bir gün önce Şam’da polis ve istihbarat binalarını hedef alan bombalı saldırılarda 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Suriye hükümeti ve muhalif gruplar saldırılarla ilgili birbirlerini suçlamıştı.

Öteyandan Pazar günü Şam’ın merkezinde birkaç yüz demokrasi eylemcisi ayaklanmanın yıldönümünü anmak için toplandı. Ancak güvenlik güçleri toplantıyı hemen dağıtarak Muhammed Seyid ve Feyiz Sara gibi bazı tanınmış muhalif liderleri tutukladı. Şam’da hükümet karşıtı gösteri düzenlenmesi çok ender rastlanan bir olay.

Muhalif gruplar, hükümet kuvvetlerinin İdlib, Deyr El-Zur ve Daraa kentlerinde de gösterileri önlemek için operasyonlar düzenlendiğini bildiriyor.

Daraa’da, silahlı isyancıların bölgeye takviye birlikleri getirilmesini önlemek için bir köprüyü havaya uçurduğu önesürüldü.

Bu arada BM uzmanlarından oluşan bir ekip uluslararası gözlemciler sevki konusunu görüşmek üzere Suriye’ye gidiyor. Uzmanların BM-Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın direktifiyle temaslarda bulunacağı bildiriliyor.

Annan geçen hafta Şam’ı ziyaret etmiş ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan askeri operasyonlara son vermesini ve muhalefetle diyalog kurmasını istemişti.

BM, Suriye’de bir yıldır süren çatışmalarda en az 8 bin kişinin öldüğünü tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG