Erişilebilirlik

Halep’te Bir Binaya Roket İsabet Etti


Suriye devlet televizyonu, Halep’te bir binaya roket isabet etmesi sonucu çok sayıda kişinin ölmüş olabileceğini bildiriyor.

Televizyon görüntüleri binanın büyük bir kısmının yıkıldığını, kurtarma görevlilerinin enkaz altından cesetler çıkardığını gösteriyor.

Bununla birlikte enkaz altından çıkan ölü ve yaralı sayısı konusunda kesin bilgi alınamadı.

Devlet televizyonu saldırıdan terörist diye tanımladığı isyancıları sorumlu tutuyor. Ancak muhalefet eylemcileri, ordunun bölgede önceden bir saldırı başlattığına dikkati çekiyor.

Esad rejimi, uluslararası basının ülkenin çoğu bölgelerindeki faaliyetine izin vermiyor. Bu da iddiaların doğrulanmasını güçleştiriyor.

İç savaştan göreceli olarak uzak kalan Halep, geçen Temmuz ayında isyancıların kente saldırmasıyla birlikte tam anlamıyla savaş alanına dönmüş durumda.

Hafta başında Halep Üniversitesi’nde meydana gelen çifte patlamada 87 kişi ölmüş, 150’yi aşkın kişi yaralanmıştı. Ölenlerin çoğunu öğrenciler ve kampüse sığınan siviller oluşturuyor. Ancak hem rejim, hem de isyancılar saldırıdan birbirlerini suçluyor.

Suriye’de Mart 2011’de başlayan demokrasi yanlısı ayaklanmalar, Esad rejiminin sivillere karşı güç kullanmasının ardından iç savaşa dönüştü. İki yıla yakın bir süredir devam eden iç savaşta 60 bini aşkın kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG