Erişilebilirlik

Halep Yine Havadan Bombalandı


Halep'te hava saldırısına uğrayan isyancıların kontrolundaki bir mahalle
Halep'te hava saldırısına uğrayan isyancıların kontrolundaki bir mahalle
Suriye savaş uçakları ve helikopterlerinin Pazartesi günü yaklaşık 30 kişinin öldüğü hava saldırılarından sonra Halep’te isyancıların elindeki bölgelere yeniden “varil bombaları” attığı bildiriliyor.

Muhalif gruplar bombalanan binalardan birini okul olarak kullanılan bir cami olduğunu ve patlamada beş kişinin öldüğünü haber verdi.
Suriye hükümeti hava saldırısını doğrulamadı. Resmi haber ajansı SANA sadece Halep’te teröristlerin açtığı havan ateşi sonucu bir kadınla bir çocuğun öldüğünü ileri sürdü.

Öteyandan Rus yetkililer Suriye hükümetinin gelecek hafta muhalefetle barış görüşmelerine yeniden başlamasını beklediklerini açıkladı. Cenevre-2 görüşmelerinin ilk turu, Cuma günü fazla bir ilerleme kaydedilmeden sona ermişti.

Görüşmelerle ilgili açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Moskova’da Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba ile biraraya gelmesi sırasında yapıldı.
Lavrov, Rusya’nın muhalefet ile düzenli temas kurmak istediğini ve tüm taraflarla Suriye krizine siyasi çözüm bulmaya çalıştıklarını açıkladı.

Carba ise muhalefetin görüşmelere devam etme niyetinde olduğunu ve Rusya’nın siyasi çözüme ulaşma konusunda önemli bir oynadığını belirtti.

Suriye’de üç yıl önce başlayan rejim karşıtı barışçı gösteriler, daha sonra iç savaşa dönüştü. Bu süre içinde 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 9 milyona yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG