Erişilebilirlik

Halep’te Durum Gün Geçtikçe Kötüleşiyor


Birleşmiş Milletler, Halep’teki 275 bin kişinin yarısının kenti terketmek istediğini belirtti. Kentte gıdanın tükenmekte olduğu ve insanların yakıt için plastikleri yakmaya başladığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler, gıda fiyatlarının yükseldiğini ve tükenmek üzere olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler, annelerin açlıklarını gidermek, çocuklarına gıda ayırabilmek için ya midelerini bağladığı ya da fazla miktarda su içtiğine dair bilgiler geldiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Dairesi’nden yapılan açıklamada, ”Halep’in doğusunda halkın yüzde 50’sinin bölgeyi terketmek istediği” kaydedildi. Diğer yüzde 50’sinin ne düşündüğü ise belirtilmedi.

Amerika ve diğer Batılı ülkeler Moskova ve Şam’ın hedef gözetmeksizin sivilleri, hastaneleri ve yardım görevlilerini hedef alarak savaş suçu işlediğini belirtiyor. Suriye ve Rusya ise sadece militanları hedef aldıklarını kaydediyor.

Ruh sağlığı tehlikede

Rapora göre Halep’te halkın ruh sağlığı tehlikede. BM raporunda, “Daha çok kadın kenti terketmek mümkünken kalmayı tercih eden kocalarını suçluyor, siviller su için 2 km yürüyor ve su kentte önemli bir endişe kaynağı” deniliyor.

18 sivil öldü iddiası

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep’in kuzeyinde Thulthana adlı Kürt kasabasına düzenlenen hava saldırısında aralarında 3 çocuğun da bulunduğu en az 19 sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Kasaba IŞİD kontrolü altında.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD militanları ile çıkan çatışmada bir asker ile iki muhalif savaşçının hayatını kaybettiğini açıkladı. En az 18 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, Türkiye’nin desteklediği muhaliflerin 4 kasabanın kontrolünü aldığını kaydetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG