Erişilebilirlik

Halep Alevler İçinde


Suriyeli eylemciler Halep’te isyancılarla hükümet kuvvetleri arasında devam eden son çatışmalarda en az üç kişinin öldüğünü bildirirken kentin tarihi çarşısında çıkan yangınlarda yüzlerce yıllık dükkanlar tahrip oldu.

Suriyeli isyancılar Perşembe günü Halep’te orduya karşı yeni bir saldırı başlattığını bildirmişti. Ancak iki tarafın da çatışmalarda önemli bir ilerleme kaydedemedikleri haber veriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Cumartesi günkü çatışmalarda en az az 45 kişinin öldüğünü önesürdü.

Öteyandan Kürt bölgesindeki Kamışlık kentinde bir hükümet binasına bombalı intihar saldırısı düzenlendiği bildiriliyor.
Delet televizyonu güvenlik birimlerinin karagahı olan binaya yönelik saldırıda dört kişinin öldüğünü haber verdi.
Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise sekiz güvenlik görevlisini öldüğünü önesürdü.

Cuma günü Pentagon’da bir açıklama yapan Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’nin elindeki kimyasal silahların güvende olmadığı yönünde kanıtlar bulunduğunu söyledi. Panetta, Suriyelilerin ellerindeki kimyasal silah stoklarında eksik olmadığının görüldüğünü, ancak yine de kaygıların devam ettiğini belirtti. Amerika Savunma Bakanı, bu silahların kısmen başka bir yere aktarılmış olabileceğini, isyancıların ya da başkalarının eline geçip geçmediğinin tam olarak bilinmediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, hem ordu hem de isyancıların insan hakları ihlallerine karıştığına dikkati çekerek bu ülkedeki savaş suçlarını soruşturması yetkisini altı ay daha uzattı. Konseyin yürüttüğü soruşturmada bin kadar mağdurla görüşüldü, ancak Şam hükümeti soruşturmacılara ülkeye giriş izni vermedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG