Erişilebilirlik

Hakkari’deki Patlamada 7 Asker Hayatını Kaybetti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'deki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'deki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu

Milli Savunma Bakanlığı ilk açıklamasında Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 askerin de kayıp olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Paris'e hareketinden önce havaalanında yaptığı açıklamada olayda 7 askerin hayatını kaybettiğini 25 askerin de yaralandığını söyledi.

Bu arada Şemdinli Sulh Ceza Hâkimliği, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine olayla ilgili yayın yasağı kararı verdi. Kararda, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı. Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında yanlış bilgiler ve görüntülerin yayımlandığına dikkat çekilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Bu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olmaması, toplumun olumsuz etkilenmemesi, olayın vahameti, kamu düzeni ve güvenliği göz önünde bulundurulduğunda 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her tür haber, röportaj, eleştiri, görüntü vb yayınların yapılmasına yayın yasağı getirilmesi talebi, yasaya ve usule uygun olduğundan Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir."

Bu arada patlamada yaralanan askerlerin Yüksekova ve Hakkâri Devlet Hastanelerindeki tedavileri sürüyor. Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, yaralı askerleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG