Erişilebilirlik

Hakkâri’de Kayıpların Sayısı 10'a Yükseldi


Hakkâri’de Kayıpların Sayısı 10'a Yükseldi
Hakkâri’de Kayıpların Sayısı 10'a Yükseldi

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde bir askeri konvoy geçerken patlayan mayın 8 görevlinin ölümüne sebep oldu. Vali Muammer Türker olayda 14 askerin de yaralandığını söyledi. Bazı haberlere göre konvoy geçerken bir değil 4 mayın patladı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden 3'ünün daha ölümüyle şehit sayısı 10'a yükseldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak "Artık sözün bittiği yerdeyiz, Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir" dedi. Başbakan muhtemel bir sınır ötesi operasyon hakkında, "Artık her şeyi oldukça göreceksiniz. Bunlar konuşulmaz yapılır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı devamla şöyle dedi: "Herkesin şunu bilmesi gerekiyor. Gösterilen şefkat halkımıza gösterilen şefkattir. Terör mensupları halkımızdan ayrı tutulmaktadır. Devletin gücünün üstünde güç yoktur. Kimse devleti silahla hizaya getireceğini zannetmesin."

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nin saldırıyla ilgili açıklaması:

"Türkiye’nin Amerikalı müttefikleri, bir kez daha, Türk askerlerinin bu kez Hakkari ilinde hayatını kaybetmelerinden ötürü, derin üzüntü duymaktadır. Amerika Birleşik Devletleri adına, şehitlerin aileleri ve dostlarına yürekten başsağlığı dileklerimi gönderiyorum. Türkiye’nin, ABD’nin terör örgütü ilan ettiği PKK ile mücadelesinde yanında yer almaktayız."

XS
SM
MD
LG