Erişilebilirlik

Hakkari ve Tunceli’de Operasyon: 3’ü Asker 23 ölü


Hakkari’nin Yüksekova İlçesinin kırsalında çıkan çatışmada üç asker yaşamını yitirdi, 6 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı bölgedeki çatışmalarda 17 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı. Genelkurmay ayrıca, Tunceli’de 3 PKK’lının cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Yüksekova’da başlatılan hava destekli operasyonun ikinci gününde çatışma haberi geldi. Çatışma, Irak sınırının Dağlıca bölgesinde çıktı. Çatışmada Yarbay İhsan Ejdar ve iki asker öldü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili açıklamasında, 17 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. 6 askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada; ”Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir” denildi.

Bu arada bir operasyon da Tunceli’de başlatıldı. Hava destekli operasyonda, dün kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Pülümür Vadisi'ndeki Alacak Köyü ile Zağge Mevkii'nde dört ayrı noktada güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Savaş uçaklarının da katıldığı çatışmalarda PKK'lıların 4 doçka uçaksavar mevziisi etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın operasyonla ilgili yaptığı açıklamada bir sığınakta yapılan aramada 3 PKK’lının cesedinin bulunduğu bildirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise ikinci gününde. Bölgede başlatılan operasyonda, PKK mezarlığı hedef alındı. Mezarlık çevresinde bulunan yapılan ve örgütsel simgeler yıkıldı. Operasyonda aralarından DBP Lice İlçe Başkanı’nın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Bölgede operasyon sürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG