Erişilebilirlik

Hakkari ve Mardin’de Saldırı: 3 Ölü


Şemdinli İlçesinde askeri konvoyu hedef alan mayınlı saldırıda 2 asker öldü, 5 asker yaralandı. Tekeli Köyü yakınlarında düzenlenen saldırıda askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenmiş patlayıcı patlatıldı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Bir saldırı haberi de Mardin’in Nusaybin ilçesinden geldi. Ailesini ziyaret etmek üzere ilçeye gelen polis memuru Yakup Mete, uğradığı saldırıda ağır yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan Mete, kurtarılamadı. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıyı PKK’lı bir grubun düzenlediği belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bilanço

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de, PKK’nın saldırını arttırdığı Temmuz ayının ortalarından bugüne kadar düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. Açıklamada şimdiye kadar 488 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Şüphelilerden 158’i tutuklandı. Açıklamada ayrıca, operasyonlarda çeşitli marklarda 121 silah, 10 mutfak tüpüyle güçlendirilmiş bomba, 336 el yapımı bomba, 377 molotof bombası ile bomba yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği duyuruldu.

IŞİD bilançosu da açıklandı

Bir bilanço da Adalet Bakanlığı’ndan geldi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın cezaevlerindeki IŞİD’lilerin sayısına ilişkin sorularına bakanlık yanıt verdi. Bakanlık, 10 Ağustos itibariyle, Türkiye cezaevlerindeki IŞİD mensubu sayısının 126 olduğunu açıkladı. Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre, şüphelilerin 3’ü ‘terör örgütü kurma ve yönetme’, 115’i ‘Terör örgütüne üye olma’ diğerleri ise değişik suçlardan cezaevinde bulunuyor.

Hakkari ve Mardin’de Saldırı: 3 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG