Erişilebilirlik

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda Toplu İstifalar


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda Toplu İstifalar
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda Toplu İstifalar

Anayasa değişikliği sürecinde, siyasal iktidarla karşı karşıya gelen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun dördü asil, üçü yedek yedi üyesi istifa etti. İstifa açıklamasını yapan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek gerekçe olarak çalışmalarının fiilen engellenmesini gösterdi.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki toplu istifa, anayasa değişikliği paketi referandumuyla iyice alevlenen siyasi iktidarla yargı arasındaki tartışmanın son noktası oldu. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, düzenlediği basın toplantısında, Kurul’un sürekli tartışma konusu yapılarak yıpratıldığını savundu ve 17 Ağustos 2010 tarihinden itibaren kurumun fiilen çalıştırılmadığını iddia etti. Özbek, açıklamasında Adalet Bakanlığı’nın son olarak göndermiş olduğu yazısında yeni oluşum tamamlanıncaya kadar mevcut HSYK’ya gündem yapılmayacağını, Kurul Başkanvekilliğine resmen bildirdiğini, bu kararın da kurumu tamamen işlevsiz hale getirdiğini söyledi.

17 Ekim’de yapılacak HSYK seçimleri öncesinde istifa etmeyi doğru bulduklarını belirten Kadir Özbek, bu süreçte polemik yaratmamak için bu kararı aldıklarını belirtti. Demokrat Hukuçular Derneği Sözcüsü Avukat Ömer Faruk Uysal gelişmeleri radyomuza değerlendirdi.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG