Erişilebilirlik

Hakim Berman Atilla’nın Lehine Türkiye’den Delil İstedi


Arşiv
Arşiv

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Rıza Sarraf davasında 8 aydır tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın bugün yapılan son ara duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı.

Hakim Richard Berman, 'Türk yetkililerin veya Halkbank çalışanlarının elinde buradaki savunmaya yardımcı olacak belge ve bilgi bulunuyorsa, bunları mahkemeye sunmalarını öneririz' dedi.

‘Türk medyasından ve yöneticilerden ağır eleştiriler geliyor’

Hakim Berman, davanın hem Türk hem de Amerikan basını tarafından büyük bir ilgiyle izlendiğini belirtti. Sarraf davasıyla ilgili olarak hem savcılığa, hem de kendisine medyadan ve Türk hükümet yetkilileri tarafından sert eleştiriler getirildiğini hatırlattı. Hakim Berman, ifade özgürlüğüne inancının tam olduğunu ve Türk yetkililerin eleştiri hakları olduğunu belirterek, hakkında Türkiye’de yapılan eleştirileri anlayışla karşıladığını söyledi.

‘Atilla soruları yanıtladı’

Bugün yeniden hakim karşısına çıkan Mehmet Hakan Atilla’nın tanıklarının dinlenmesiyle ilgili usul tartışmaları ve yeni avukatıyla çıkar çatışması yaşayıp yaşamayacağı görüşüldü.

Duruşmada ayrıca Atilla’nın savunma ekibine dahil ettiği yeni avukatı Tod Harrison’ın ortaklarından bir olduğu hukuk firması McDermott Will & Emery LLP’nin aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’ne de hizmet vermesinin bir çıkar çatışması yaratıp yaratmayacağı konusu ele alındı.

Atilla, kendisine sorulan çok sayıda soruyu da çıkar çatışması olacağına inanmadığını belirterek yanıtladı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG