Erişilebilirlik

Hakim Berman: ‘ABD veya Türk Hükümeti Yetkilileri Sarraf'la İş mi Yapıyor?’


New York’ta 13 aydır tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ ın yarın Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yapılacak çıkar çatışması duruşmasıyla ilgili Hakim Richard Berman, tartışılması gereken ve açıklığa kavuşmasını istediği bazı soruları kapsayan yazılı emrini ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı elektronik sistemde taraflara iletti.

Hakim Berman savunma ve iddia makamından, ABD ve Türk yetkililerin Sarraf veya ona bağlı kuruluşlarla iş yapıp yapmadığını, kim ve nasıl yapıyorsa, bu konuya açıklık getirilmesini istedi.

Hakim Berman,Sarraf’ın yeni avukatları eski New York Belediye Başkanı Rudolp Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey’nin paralarını kimin ödediğinin de açığa kavuşmasını istedi. Berman, “Paraları İran’mı? Halk Bankası mı? Türkiye mi? ABD mi? Evet ise kim ödüyor, bunu açıklayın” dedi.

Giuliani ve Mukasey’nin Türkiye’ye yaptıkları geziyi de sorgulayan Berman, “Bu görüşmelerin Sarraf için dava sürecinde bir ayrıcalık yaratıp yaratmayacağının açığa kavuşmasını istedi.

Hakim Berman, Giuliani’nin danışman olarak hizmet verdiği Greenberg Traurig firmasının, ABD’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilciliğini yapmasının gerçek bir çıkar çatışması olup olmadığını sorgulayarak, “Bundan vazgeçilemez mi?” diye sordu.

Hakim Berman, ayrıca Giuliani ve Mukasey’nin, Türk-Amerikan ilişkileri için devreye girmesinin, Sarraf için aksi bir durum yaratıp yaratmayacağın da tartışılacağını belirtti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG