Erişilebilirlik

Washingon'da ‘Hakan Fidan İran Yanlısı’ İddiası


Partilerüstü Politika Merkezi
Partilerüstü Politika Merkezi

Washington’daki Partilerüstü Politika Merkezi'nin (Bipartisan Policy Center) düzenlediği konferansta Adalet ve Kalkınma Partisi ve Türk hükümetiyle İran arasındaki ilişkiler gündeme geldi

Türkiye’yi yakından takip eden uzmanlar, Partilerüstü Politika Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’deki yerel seçimler ve sonuçları” başlıklı toplantıda bir araya geldi. Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığından, genel seçimlere birçok başlığın ele alındığı toplantıda en dikkat çeken konu, Adalet ve Kalkınma Partisi ve İran ilişkisi oldu.

Alan Makovsky: “İsrail’in durdurduğu İran gemisinin kaptanı Türk”

“Orada büyük bir mesele var. Ehud Barak Savunma bakanı olduğu dönemde söylediğini reddetmediği bir şey var o da Hakan Fidan’ın İran yanlısı olduğu. Evet hiç birimiz ne olduğu bilmiyoruz belki ama dedikodular sürüyor. Gazze'ye silah taşıdığı gerekçesiyle geçen hafta İsrail tarafından el konulan ve İran'a ait olduğunu iddia ettiği geminin kaptanı bir Türk’tü. Bence bunu sadece bir tesadüf olarak göremeyiz.”

Eric Edelman: “Bakanlara para transferi iddiası önemli”

Amerika’nın eski Türkiye Büyükelçilerinden Eric Edelman, 17 Aralık iddialarına şu sözlerle değindi:

“Erdoğan, 17 Aralık iddialarını ortadan kaldırmak için yargı ve polisin yeniden yapılandırılması için sarf ettiği çabalar bir yana, Türk hükümetinin bazı bakanlarına İranlı bir aracı tarafından açıkça para transfer edildiği yönünde rahatsız edici bir gerçek ortada duruyor. Ben Amerikan hükümeti adına konuşamam ama yönetimin buna tepkisiz kalacağını düşünmek doğru olmaz. Çünkü iddiaların bazıları, İran’a uygulanan ambargonun delinmesiyle ilgili. Dolayısıyla, Erdoğan her ne kadar 17 Aralık iddialarını yok etmek istese de, bu durum kendisi için sorun teşkil etmeye devam edecek.”
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG