Erişilebilirlik

Hagel Ankara'da IŞİD'e Karşı İşbirliğini Görüştü


ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel bir günlük ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başbakanı Özel ile biraraya geldi

ANKARA- Başkan Barack Obama'nın NATO Zirvesi'ndeki çağrısının ardından Ankara'yı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de katliamlara imza atan IŞİD'e karşı mücadelenin etkin olması için birebir görüşmelerini tamamladı.

ABD'li Bakan Hagel, Ankara'daki ziyaret trafiğine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ev sahipliğinde başladı. Hagel, ilk önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir araya geldikten sonra Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan'ın, Hagel'i kabulü sonrasında görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken sadece görüntü paylaşımı yapıldı.

ABD Savunma Bakanı Hagel, beraberinde geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'ın Türkiye'de mazlahatgüzar olarak görevlendirdiği Ross Wilson'un da bulunduğu heyet ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Hagel, burada Mustafa Kemal'e hitaben Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulusal kahramanı ziyaret etmekten dolayı teşekkür ederim. Amerika Birleşik Devletleri adına saygılarımı sunmak ayrıcalıkltır. Büyük demokrasi kültürü, insanlara Atatürk tarafından armağan edilmiştir."

Arınç: Ülkemiz tutumunu değerlendirecektir

Hagel'in akşamüstü son durağı ise Başbakanlık oldu ve burada Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Başbakanlık yetkililerince Davutoğlu-Hagel görüşmesine ilişkin ise ''Bölgesel konular ele alındı'' ifadesi dışında detaylı bir bilgi verilmedi.

Hagel'in gün boyunca gerçekleştirdiği temaslara ilişkin ilk resmi açıklamayı ise, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yaptı. Arınç, "ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile yapılan görüşmelerde diğer konuların yanı sıra Suriye ve Irak bağlamındaki güvenlik durumu ve bölgemizdeki tehditler ile işbirliği imkanları da tüm yönleriyle ele alınmaktadır. Ülkemizin bu konuda izleyeceği tutuma dair, gerekli değerlendirmeler de hem bugün için hem de bundan sonrası için kurumlar tarafından yapılacaktır" dedi.


  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG