Erişilebilirlik

'ABD Yalnızca Askeri Güce Ağırlık Vermemeli'


El secretario de Defensa de EE.UU., Chuck Hagel, habló en el Centro para Estudios Estratégicos e Internacionales, en Washington.
El secretario de Defensa de EE.UU., Chuck Hagel, habló en el Centro para Estudios Estratégicos e Internacionales, en Washington.

Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, terör ve diğer tehditlere karşı mücadelede Amerika’nın yalnızca askeri gücünü değil, başka güç unsurlarını da kullanarak dünyaya öncülük etmesi gerektiğini söyledi

Hagel, 11 Eylül sonrası dönemde Başkan Obama’nın Amerika’yı sürekli savaşa meyilli bir yaklaşımdan uzaklaştırmaya çalıştığı bu dönemde Pentagon’un bütçe ve stratejik önceliklerini listeledi.

Washington’daki düşünce kuruluşlarından Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde, yetkililere ve strateji uzmanlarına hitap eden Hagel, Irak ve Afganistan’da 12 yıl süren maliyetli savaşların ardından Amerika’nın daha fazla içe dönme ve çatışmalardan uzak kalma eğilimi olduğunu söyledi. Hagel bununla birlikte yalnızca içe dönmenin ‘kibir kadar ölümcül bir tuzak’ olacağını ve Amerika’nın 21. Yüzyıl’da başarılı bir dış politika izlerken bu gerçeği göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

Amerika Savunma Bakanı Hagel’a göre bundan sonraki strateji, bölgesel güvenlik tehditleriyle mücadele etmek için daha az iz bırakacak, nokta hedefleri vuracak özel operasyon güçlerine ve insansız hava uçaklarına (İHA) ağırlık vermek gerekiyor. Bunun yanı sıra Hagel’a göre ortak devletlerin eğitilmesi, bu devletlere destek verilmesi ve insani yardımlara ağırlık vermek de öncelikler arasında olmalı.

Hagel, Amerika’nın devlet olmayan unsurlara, yani terör ve suç şebekelerinden kaynaklanan tehditlere karşı hazırlıklı olmaya devam edeceğini de söyledi, ancak Amerika’nın elindeki kaynakları dengeli kullanması ve sınırlarını tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Amerika Savunma Bakanlığı son yıllardaki en büyük bütçe kesintileriyle karşı karşıya. Pentagon, önümüzdeki on yılda bir trilyon dolar kısıntıya gidecek.

Savunma Bakanı Hagel, dünyadaki tehditlerle mücadelede ve çatışmaların çözümünde sivil güç unsurlarına ağırlık verip, orduyu daha destekleyici bir role çekmeye çalışacaklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG