Erişilebilirlik

‘Hükümeti Değil Sınırı Kapatmak İstiyoruz’


Beyaz Saray, Başkan Trump’ın Meksika sınırına örmek istediği duvarın maliyetini karşılamanın bir yolunu bulduğunu ve bunun için Kongre’nin kaynak ayırmasına ihtiyaç duyulmayacağını bildirdi.

Böylece Beyaz Saray, Trump’ın duvarın bütçesinin onaylanmaması halinde hükümetin kapanacağı tehdidinden de geri adım atılmış oldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada, duvar için ihtiyaç duyulan 5 milyar doların farklı yollardan bulunabileceğini kaydetti. Sanders ‘‘Sonuç olarak hükümeti değil sınırı kapatmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Sanders, ‘‘Kullanabileceğimizi tespit ettiğimiz bir dizi farklı mali kaynak mevcut. Kongre’den onaylanacak miktara eklediğimizde Başkan’ın sınırlarımızı korumak için ihtiyaç duyduğu bu 5 milyar dolara ulaşabiliriz’’ diye konuştu.


Başkan Trump, Meksika sınırına inşa edilmesini istediği duvar konusunda Kongre’yle anlaşmazlık yaşıyor. Duvar için yapılacak 5 milyar dolarlık ödenek konusunda Kongre’de uzlaşıya varılamaması hükümetin kısmen kapanmasına neden olabilir.

Meksika sınırına duvar inşası yasa dışı göçmen akışını önlemek isteyen Trump’ın 2016 seçim kampanyasının en önemli vaatlerindendi. Duvarın inşaatının toplam maliyetinin 20 milyar doları aşabileceği sanılıyor. Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler sınır kontrolünün daha az maliyetli ve daha etkili yolları olduğu görüşünde.

Başkan’ın istediği 5 milyar dolar, Kongre’nin yaklaşık 450 milyar dolarlık bütçe tasarısına dahil. Tasarının Cuma gününe kadar onaylanması gerekiyor. Aksi halde aralarında, İç Güvenlik Bakanlığı’nın da bulunduğu devlet kurumlarının yüzde 25’inin hizmetleri kısmen durabilir.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG