Erişilebilirlik

Güzelbey: 'Sığınmacıları Bağrımıza Bastık'


Güzelbey: 'Sığınmacıları Bağrımıza Bastık'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:15 0:00
Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı sayısı onbinlerle ölçülüyor. Gaziantep de 20 binden fazla sığınmacı barındırıyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Scott Bobb, Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’le Suriyeli sığınmacılar konusunu görüştü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kentte çok sayıda Suriyeli sığınmacı bulunmasının bazı kentlerde olduğu gibi tepkiye yolaçmadığını söylüyor. Güzelbey, kent halkının Birinci Dünya Savaşı sonrası çekilen acıları hala unutmadığını, bu yüzden de sığınmacıların sıkıntılarını anladığını belirtiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey bu kadar çok sayıda yabancının varlığının genelde gerginlik yaratabileceğini, ancak yerel halk Birinci Dünya Savaşı sonrası çekilen acıları hala unutmadığı için sığınmacıları anlayışla karşıladığını söylüyor: “Gaziantep korkunç bir savaş yaşamış, nüfusunun yüzde 25’i öldürülmüş. Halk herşeyi kaybetmenin ve yiyeceksiz kalmanın ne demek olduğunu biliyor. Bu yüzden Suriyeli sığınmacıların durumunu anlıyoruz. Bu yüzden mültecileri bağrımıza basıyoruz.”

Belediye Başkanı Güzelbey insanların acı çekmesine ve Suriye’deki yakında bitecekmiş gibi görünmeyen yıkıma çok üzüldüğünü de belirtiyor.

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tıp doktoru, 30 yıldan fazla hekimlik yapmış. Sığınmacıların sıkıntılarını dile getirirken, özellikle çocukların psikolojik sorunlarına dikkati çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, halkın kent yakınlarına yerleştirilen Patriot füzelerine karşı da tepki ortaya koymadığını, bunun hükümetin aldığı bir karar olduğunu bildiği için herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’te sadece turizmin etkilenmesinden korktuğunu belirtiyor.

Asım Güzelbey, Suriye halkının acılarının artmasını ve savaşın devam etmesini de üzüntüyle karşıladığını vurguluyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG