Erişilebilirlik

Güvenlik Zirvesi Sonrası Açıklamalar


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Güvenlik Zirvesi’nin ardından üç bakan kameraların karşısına çıktı. İçişleri Bakan Efkan Ala "Terör ile mücadelemiz sekteye uğramayacaktır" dedi, saldırı konusunda ciddi bulgulara ulaşıldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde yapılan Güvenlik Zirvesi sonrası üç bakan, İçişleri bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kameraların karşısına geçti.

Efkan Ala, otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlara, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlendiğini belirtti. Ala, soruşturmalar tamamlanınca saldırıyı gerçekleştiren örgütün adının açıklanacağını kaydetti. "Saldırı terör ile mücadele konusunda azim ve kararlılığımızı ortadan kaldırmayacaktır" diyen İçişleri Bakanı, saldırı ile ilgili ciddi bulgulara ulaşıldığını da vurguladı. Ala, bu ülke ayağındaki terör prangasını milletin kararlılığıyla, ayağından söküp atacaktır ifadesini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 34

Ala’dan sonra konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da saldırıda yaşamlarını yitirenlerin sayısını 34 olarak açıkladı. Müzezzinoğlu, "Hayatını kaybedenlerden ikisi saldırgan" dedi. Sağlık Bakanı,yaralı sayısını da 125 olarak açıkladı. Bakanın açıklamasına göre yaralılardan 19’unun durumu ağır, 7’si de ameliyatta. Müezzinoğlu yaralıların 14 hastanede teavi edildiğini de kaydetti.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:12 0:00

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG