Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Sıcak Gün


Güneydoğu’da Sıcak Gün
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Güne operasyon haberleriyle başlayan Türkiye’de, Güneydoğu hareketli bir gün geçirdi. Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınlarında yol kesen bir grup, 4 aracı ateşe verdi yol trafiğe kapattı. Elazığ’da bir otelde meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı. Şırnak’ta PKK’ya yönelik operasyonda 7 kişi yakalandı

Lice’nin Duru Köyü yakınlarında yüzleri maskeli bir grup genç yolu trafiğe kapattı. Suruç’taki intihar saldırısını protesto amacıyla eylem yapan grup daha sonra dört aracı, sürücülerini indirdikten sonra ateşe verdi. Durdurdukları araçlarda bulunanlara propaganda yapan grup, yolu saatlerce açmadı. Grubun bölgeyi terk etmesinin ardından yol trafiğe açıldı. Yakılan araçlar kullanılmaz hale geldi. Grubun çekilmesinin ardından yol trafiğe açıldı.

24 Temmuz tarihli Genelkurmay açıklamasında ise "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından, Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Diyarbakır / Kocaköy İlçesi Gökçe Mahallesi mülki sınırları içerisinde kesilerek dört adet araç yakılmıştır. Söz konusu yol, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarının müdahalesi ile saat 10.20'de yeniden trafiğe açılmış olup, olay bölgesindeki teröristler kaçmıştır" ifadelerine yer verildi.

Elazığ’da ise bir otelin dördüncü katındaki odada patlama meydana geldi. Odada bulunan üç kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları, odada bulunan çakmak gazı tüpleri ve şüphelilerin sırt çantalı olmasından yola çıkarak saldırı hazırlığı içinde olan örgüt üyeleri olabileceğini söyledi. Valilikten yapılan açıklamada ise olayın soruşturulduğunu dikkat çekilerek, patlamanın kesin nedeni belli olduğunda açıklama yapılacağı belirtildi.

Şırnak’ta da PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H adlı gruba yönelik bir operasyon düzenlendi. Birçok adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda el yapımı patlayıcı ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Bu arada Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, dün bir polisin öldürüldüğü olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisinin olayla doğrudan bağlantılı olabileceği bildirildi.

Bölgede olaylar gece de devam etti. Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK’lı bir polisi kaçırdı. Polisin yakalanması için operasyon başlatıldı. Aynı bölgede yol kesen bir gruba yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Bu arada Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde adliye ve emniyet binalarını bulunduğu bölgede el yapımı patlayıcı patladı. Olayda 6 polis yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde de TOMA içerisinde nöbet tutan polislere roketli saldırı gerçekleştirildi. Olayda 3 polis yaralandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG