Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Operasyonlar Sürüyor


Güneydoğu’da PKK’nın şehir yapılanlamalarına yönelik operasyonlarda, Mardin ve Şırnak’ta 2 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de ise 38 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Diyarbakır’da da PKK’ya ait büyük bir cephanelik ele geçirildi.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanmasına üye gruplar, el yapımı patlayıcı patlattı. Dicle Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir polis memuru yaşamını yitirdi, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki operasyonda da silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan bir askerin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan diğer bir açıklamada ise Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki operasyonlarda 28 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bu arada Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK’ya ait büyük bir cephanelik ele geçirildi. Operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Hüseyin Aksoy, Bağlar’ın PKK’lı gruplardan temizlendiğini söyledi. Operasyonlarda 10 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini 13 kişinin ise yakalandığı ifade eden Vali Aksoy, 1 polisin öldüğünü 16 polisin ise yaralandığını açıkladı. Aksoy cephanelikte ele geçirilen silahların ise şöyle açıkladı; “10 Adet Roketatar, 440 adet roketatar silahlara ait mühimmatlar, 81 adet uzun namlulu silah,290 adet uzun namlulu silahlara ait şarjörler, 120.070 adet bu silahlara ait mermi, 1 Tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 90 Adet El bombası, 22 Adet 20 kg'lık bidonlar içerisinde yapılmış, el yapımı patlayıcı madde, 178475 kg patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, 5 adet cep telefonu, 2 adet kamera, 2 adet tüfek dürbünü, 22 adet hücum yeleği, çok sayıda sağlık malzemesi ele geçirilmiştir.”

Güneydoğu’da Operasyonlar Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG