Erişilebilirlik

Güneydoğu’da 24 Saatin Bilançosu:14 Ölü


Mardin’in Artuklu İlçesine bağlı Cevizli Jandarma Karakolu dün öğle saatlerinde PKK’nın saldırısına uğradı. 5 ton bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda 2 asker ve bir sivil yaşamını yitirdi.

Saldırıda karakolda yangın çıkarken, binada ağır hasar meydana geldi. Aynı anda PKK'lılar karakola otomatik silahlarla ateş açarken askerlerin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Saldırıda yaralanan 8 asker Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, saldırıda kullanılan aracın Mazıdağı İlçesi belediyesine ait olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

”Patlamada kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlenmiştir. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi ilaçlama biriminin kullandığı yüklenici firmaya ait 35 END 98 plakalı Ford Transit araç ve 21 FN 913 plakalı diğer bir araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiş ve incelenmek üzere araçlara el konulmuştur. Olayla ilgili aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı İlaçlama Şube Müdürü ve 3 belediye çalışanının da olduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştır.”

Bu saldırıdan saatler sonra benzer bir saldırı Van’da oldu. Erciş İlçesindeki Pay Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ve 1 korucu yaşamını yitirirken 10 asker ile 5 korucunu yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde ise PKK'lıların yola döşediği patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılması sonucu, 5 asker yaşamını yitirdi. Olay Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ise PKK'lıların saklandığı bir eve operasyon düzenlendi. Berçem Mahallesi'ndeki eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK’lı öldürülürken 6 güvenlik görevlisi yaralandı. 2 PKK'lı ise sağ yakalandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG