Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Saldırı Çatışma Hava Operasyonu


Arşiv
Arşiv

PKK’ya karşı hem şehirlerde hem kırsalda operasyonların sürdüğü Güneydoğu’da yoğun olduğu bir gün yaşandı. Mardin’de karakola bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker yaşamını yitirdi. Muş’ta ise operasyonda çıkan çatışmada yine bir asker hayatını kaybetti, 10 asker yaralandı. Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda ise 12 PKKlı öldürüldü.

Bölgeden ilk saldırı haberi saat 01.00’de geldi. Mardin-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK’lılar bomba yüklü araçla saldırdı. 2,5 ton bombanın kullanıldığı saldırı çevre ilçelerden de hissedildi. Saldırıda bir asker hayatını kaybederken, 2'si ağır, 10 asker de yaralandı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, bölgede operasyon başlatırken, karayolu da trafiğe kapatıldı.

Mardin Valiliği saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Mardin-Şanlıurfa Karayolu üzerindeki Derik Üçyol Karakolu'na bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda, bir askerimiz şehit olmuş, 2'si ağır, 10 askerimiz de yaralanmıştır."

Muş’un Varto ilçesinde ise operasyon sırasında bir askeri time pusu kuruldu. Çıkan çatışmada iki asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden biri yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da ise Diyarbakır-Bingöl karayolunda eylem yapan ve Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlıklarına bombalı araçla saldıran bir grup PKK’lıya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 12 PKK’lının etkisiz hale getirildiği açıklandı. PKK’lılardan üçünün cenazesine ulaşıldığı belirtildi.

Operasyonda, bir BKC makineli tüfek, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 şarjörü,1 9mm tabanca ve şarjörü, 1 gece görüş gözlüğü,1 el telsizi, 35 Kalaşnikof şarjörü, 200 BKC makineli tüfek fişeği, 110 M-16 piyade tüfek fişeği, 793 Kalaşnikof piyade tüfek fişeği, 14 el bombası, 3 telsiz anteni ele geçirildi.

Etkisiz hale getirilenler arasında örgütün 2 bombacısı ve bir üst düzey yöneticisinin de bulunduğu ifade edildi. Öldürülen üst düzey yöneticinin İçişleri Bakanlığı'na ait 'aranan terörist' internet sitesinde mavi listede bulunan ve başına 1,5 Milyon TL ödül konulan Ekrem Güney'in olduğu belirtildi. 'Azad Siser' kod adını kullanan Güney’in PKK'nın Orta Saha Sorumlusu olduğu öğrenildi. Öldürülenlerden birinin de örgütün bölgedeki sorumlularından 'Çekdar' kod adlı Ahmet Talva olduğu öğrenildi.

Bu arada Şırnak ve Hakkari kırsalındaki PKK hedeflerine, hava harekatı düzenlendi. Alınan istihbarat üzerine düzenlenen hava operasyonunda her iki bölgede de tespit edilen hedefler imha edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG