Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Günün Bilançosu: Biri Çocuk 7 Ölü


Türkiye’nin Güneydoğu illerinden yine ölüm haberleri geldi. Şırnak’ın Silopi İlçesinde çıkan çatışmada 3 genç öldürüldü. Emniyet kaynakları gençlerin PKK’nın gençlik yapılanması üyesi olduğu söyledi. Ancak HDP’liler aksini iddia ediyor. Yine Silopi ve Diyarbakır’da düzenlenen saldırılarda 2 polis hayatını kaybetti. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, PKK’nın daha önce defalarca mayın patlattığı yolda meydana gelen patlamada bir çocuk yaşamını yitirdi.

Silopi’deki olaylar dün gece Yenişehir ve Cudi Mahallelerinde başladı. Gösteri yapan gruplar polisle çatıştı. Olaylar sürerken polis bir eve baskın yaptı. Baskında evde bulunan 20 yaşlarında 3 kişi öldürüldü. Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şüpheli bir araçta bulunan üç PKK militanının çatışmada öldürüldüğü ve üzerlerinde üç kalaşnikof tüfek ile mühimmat ele geçirildiği duyuruldu. Çatışmanın nerede yaşandığı konusunda bilgi verilmedi. Açıklamada ayrıca araçta bomba düzeneği bulunduğu da belirtildi.

Güneydoğu’da Günün Bilançosu:Biri Çocuk, 7 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Ancak ölen 3 kişiyle ilgili HDP’den farklı bir açıklama geldi. VOA’nın telefonla ulaştığı HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, görgü tanıklarının beyanlarına göre üç gencin polisten korkarak eve sığındıklarını söyledi. Encü,”Bize aktarılan bilgilere göre, bu 3 kişi polisin kendilerini takip ettiğini fark edince bir eve sığınıyorlar. Polis evi kuşatıyor, evdekilere zarar gelmesin diye aileyi dışarı çıkarıyorlar. Çatışma olup olmadığı konusunda elimizde net bilgi yok, olduğu yönünde iddialar var. Bize ulaşan başka bir iddia ise gençlerin polise yakalanmamak için bomba ile kendilerini havaya uçurdukları yönünde. Cesetleri görmediğimiz için net bir şey söyleyemiyorum. Valilik PKK’lı olduklarını açıklamış ancak ölen gençlerden ikisinin ailesi Silopi’de ve çocuklarının olay öncesi yanlarında olduğunu söyledi” dedi.

Öğle saatlerinde Silopi’den bir saldırı haberi daha geldi. Polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polis öldü, 4 polis yaralandı. Silopi’deki çatışmalar aralıklarla devam ediyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de inşaatı süren barajın güvenliğini sağlayan askeri time mayınlı saldırı düzenlendi. Askeri konvoy geçtikten sonra patlatılan mayın 12 yaşlarındaki Fırat Simpil isimli çocuğun ölümüne neden oldu. Çocuğun olay sırasında ekmek almaya gittiği belirtildi. Olayda bir kişi de yaralandı. PKK aynı yolda defalarca mayınlı saldırılar düzenlemişti.

Akşam saatlerinde Diyarbakır’da düzenlenen saldırıda ise polis ekibi hedef alındı. Devriye görevi yürüten trafik polislerine düzenlenen saldırıda, 2 polis yaşamını yitirdi. Saldırganları yakalamak için operasyon düzenleyen polis, olayda kullanılan araç ve bir kalaşnikof tüfek ele geçirdi. Kaçtığı belirlenen saldırganların yakalanmasına çalışılıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG