Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Çatışma Tuzak ve İntihar Saldırısı


(Arşiv)
(Arşiv)

PKK’nın gençlik örgütü YPS’ye yönelik operasyonların sürdüğü Mardin, Şırnak ve Hakkari’de 8 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Hakkari’de aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu 16 PKK'lı öldürüldü.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde süren operasyonlar sırasında güvenlik görevlileri Dicle Mahallesi’nde bir binaya operasyon düzenledi. Ancak binaya daha önce tuzaklanmış patlayıcılar güvenlik görevlileri içerideyken patlatıldı. Patlamanın etkisiyle bina çöktü. Göçük altında kalan bir polis ve 5 asker yaşamını yitirdi. İlçede operasyonlar sürüyor.

Şırnak'ta ise kent merkezinde süren operasyonlar sırasında bir askeri time saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında yaralanan bir asker hayatını kaybetti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise Cumhuriyet Mahallesi'nde çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan özel harekat mensubu bir polis, hayatını kaybetti.

Bu arada güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova ilçesindeki operasyonlarda ikisi üst düzey, 16 YPS üyesi yaşamını yitirdi. Ölenlerden biri YPS’nin Yüksekova kadın sorumlusu Zilan kod adlı Emel Güçlü ile örgütün Yüksekova lojistik sorumlusu Necmettin Duman olduğu belirtildi. Ölenlerden üçünün cenazesi çatışma bölgesinden alınamadı.

Öte yandan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde askerlik şubesine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda askerlik şubesinin yanındaki bir bina çöktü. Göçük altında kalan Suriyeli inşaat bekçisi yaşamını yitirirken, biri asker 3’ü çocuk 11 kişi yaralandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG