Erişilebilirlik

Güney Kore’den Kuzey’e Gıda Yardımı Tekrar Başladı


Güney Kore’den Kuzey’e Gıda Yardımı Tekrar Başladı
Güney Kore’den Kuzey’e Gıda Yardımı Tekrar Başladı

Güney Kore’den bir vakıf kuzeye 12 kamyon buğday unu götürdü.

Seul hükümeti, Kuzey Kore’nin geçen yıl Güneye ait bir adayı bombalamasından sonra gıda yardımını kısıtlamış buğday unu gönderilmesini ise yasaklamıştı. Nedeni ise daha önce gönderilen buğday ununun üst düzey yetkililer ve askeri komutanlar arasında paylaşıldığının belirlenmesi.

“Kore Paylaşım Hareketi” adlı vakfın başkanı rahip In Myung-jin, 300 ton unun çocuk yuvası, anaokulu ve çocuk hastanelerine dağıtılacağını ve yardımdan 22 bin çocuğun yararlanacağını söyledi.

Kuzey Kore’nin balıkçı ailelerinin yaşadığı Yeonpyeong adasını top ateşine tutması 4 kişinin ölümüne sebep olmuştu. İki ülke temsilcileri o zamandan beri ilk kez geçen hafta sonu Endonezya’da bir araya geldi.

Güney Kore vakıfları önümüzdeki haftalarda kuzeye 2,200 ton daha buğday unu göndermeyi planlıyor. Birleşmiş Milletler 25 milyon nüfuslu ülkede nüfusun dörtte birinin acil yardıma ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.

Hükümet ise Kuzey Kore’nin kıtlık sorununu abarttığını ve dışarıdan gönderilen gıda yardımlarını resmi bayram ve törenlerde kullanmak için depoladığını ileri sürüyor.

XS
SM
MD
LG