Erişilebilirlik

Güney Kore’den Gerçek Mermilerle Tatbikat


Güney Kore donanması Kuzey Kore’nin nükleer denemesinden sonra yapılması planlanan 3 gerçek mermili tatbikatının ilkini gerçekleştirdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tatbikata katılan gemilerin özel bir amacı olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada, tatbikatın amacının Kuzey Kore tarafından yapılan provakasyonlara karşı deniz kuvvetlerinin çatışma durumunu control etmek ve düşmani cezlandırmak konusundaki kararlığın gösterilmesi olduğu belirtildi.

Tabikat Amerika’yla Güney Kore arasında Güney Kore’nin füze başlıklarına getirilen sınırlamaların kaldırılması konusunda uzlaşmaya varılmasının ardından geldi. Güney Kore tarafı bu adımın Kuzey Kore ile başa çıkabilmek adına etkili olacağını ifade ediyor.

Savunma Bakanlığı sözcüsü hükümetin Kore Yarımadası’nın silahsızlandırılması fikrinden vazgeçmediğini vurguladı amacın Kuzey Kore’nin nükleer ve füze tehdidine karşı gerçekçi tedbir almak olduğunu kaydetti.

Amerika Kuzey Kore’yle ilgili bu hafta yeni bir karar tasarısını Birleşmiş Milletler’in gündemine getirecek. Amerikalı diplomatlar oylamanın da bir hafta içinde gerçekleşmesini umuyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG