Erişilebilirlik

Güney Kore İstihbaratı Tedirgin


The Week That Was In Asia Photo Gallery
The Week That Was In Asia Photo Gallery

Güney Kore istihbaratı, ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretine beş gün kala, Kuzey Kore’nin bir başka füze denemesine hazırlanıyor olabileceğini açıkladı.

Parlamentoya bilgi veren ulusal istihbarat yetkilileri, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’daki füze araştırma tesislerinde telaşlı bir hareketlilik tespit ettiklerini söylediler.

Kuzey Kore, son dönemde Japonya üzerinden fırlattığı roketler dahil olmak üzere çok sayıda füze denemesi ve nükleer deneme yaptı. Güney Kore istihbaratı, 3 Eylül’deki altıncı ve en güçlü nükleer denemeden sonra Kuzey’in nükleer test bölgesinin zarar gördüğünü de düşünüyor. Zira patlama, sonrasında, en az üç artçı sarsıntıya neden olmuştu.Kuzey Kore, 3 bin kilometre menzilli balistik füzeye sahip olduğunu ve bu füzenin modernize edildikten sonra Amerika topraklarına ulaşabileceğini iddia ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’yi açıkça askeri misillemeyle tehdit ediyor. Trump, 3 Kasım’da Asya Pasifik gezisine başlayacak. Beş ülkeyi kapsayan ziyaretin Salı günkü durağı Güney Kore’nin başkenti olacak. Trump, Japonya, Çin, Vietnam ve Filipinler’i de ziyaret edecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG