Erişilebilirlik

Güney Carolina ve Nevada'da Önseçim Heyecanı


Demokrat Parti aday adaylarından Hillary Clinton, Nevada önseçimleri için Las Vegas'ta kampanya yürütürken
Demokrat Parti aday adaylarından Hillary Clinton, Nevada önseçimleri için Las Vegas'ta kampanya yürütürken

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları yarın Güney Carolina eyaletinde ciddi bir sınav verecek. Demokrat Parti aday adayları Hillary Clinton ve Bernie Sanders ise Nevada eyaletindeki ön seçimde kozlarını paylaşacak.

Kamuoyu yoklamalarına göre Güney Carolina’da yarışı açık ara önde götüren Cumhuriyetçi Donald Trump, kampanyasına hızla devam ediyor.

Donald Trump, kazanacaklarını ve doğru yolu bulup Amerika'yı yeniden muhteşem bir ülke haline getireceklerini söylüyor.

Güney Carolina’daki Cumhuriyetçi Parti ön seçiminin tonu giderek sertleşiyor. Trump, eski Florida Valisi Jeb Bush’u, ağabey Bush’un başkanlık dönemi sırasında çıkan Irak Savaşı’yla özdeşleştirdi.

Trump, Irak’ta kitle imha silahları olduğu yalanının söylendiğini, oysa Irak’ta bu silahların olmadığını kendilerinin de bildiğini söyledi.

Jeb Bush ise, Trump’ın ailesine saldırmasından usandığını ve kendisi için yaşayan en büyük insanın babası olduğunu söylüyor.

Jeb Bush, anketlerde Trump’la arasındaki açığı ağabeyi eski başkan George W Bush’tan aldığı yardımla kapatmaya çalışıyor.

George W. Bush, “Amerikan kamuoyunun hayalkırıklığı yaşadığını, öfkeli olduğunu anlıyorum. Ancak Beyaz Saray’da öfkemizi körükleyecek birine ihtiyacımız yok.” şeklinde konuşuyor.

Trump, rakibi Ted Cruz’u, aleyhinde yayınladığı televizyon reklamı nedeniyle mahkemeye vermekle tehdit etti. Cruz’a göreyse Trump’ın geçmişteki açıklamalarını hedef almakta bir sakınca yok.

Ted Cruz, Donald Trump'ın başkumandan olmaya hazır olmadığını ve bunun da Güney Carolina’da birçok kişiyi kaygılandırdığını söylüyor.

Ted Cruz, ikincilik için Florida Senatörü Marco Rubio’yla yarışıyor. Güney Carolina Valisi Nikki Haley’nin desteğini alan Rubio, avantajlı durumda.

Öte yandan Demokrat Parti yarışı için gözler, Nevada eyaletine çevrildi. Bernie Sanders’ın Nevada’da Hillary Clinton’u zorladığı gözleniyor.

Bernie Sanders, liderliğin grubun başını sadece popüler olduğu zamanlarda çekmek değil, sevilmediğiniz zaman da doğru olanı savunmak olduğunu söylüyor.

Hillary Clinton, “Amerikan vatandaşlarının önündeki tüm engelleri yıkmak istiyorum. Ülkemiz, her Amerikan vatandaşının hayallerini gerçekleştirme fırsatı elde ettiği ölçüde yücelir.” şeklinde konuşuyor.

Son kamuoyu yoklamalarına göre Sanders ve Clinton, yarışı başabaş götürüyor.

Güney Carolina ve Nevada'da Önseçim Heyecanı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG