Erişilebilirlik

Guantanamo'dan İzlenimler


Guantanamo'dan İzlenimler
Guantanamo'dan İzlenimler

Obama yönetimi göreve gelir gelmez Guantanamo askeri üssünde terör zanlılarının tutulduğu tutukevini kapatma sözü vermişti. Buna göre kampta kalan son tutuklular başka ülkelere gönderilecek, ağır cezalarla yargılanmayı bekleyen diğer tutuklularsa Amerika'daki cezaevlerine nakledilecekti.

Ancak Başkan Obama göreve geldikten bir buçuk yıl sonra kampta kalan terör zanlılarının geleceği kesinlik kazanmadı. Yıldız Yazıcıoğlu Guantanamo askeri üssünde incelemelerde bulundu ve izlenimlerini Amerika'nın Sesi'yle paylaştı.

Terör zanlılarının tutulduğu cezaevi, küçük bir kent havasını andıran askeri üssün sadece küçük bir bölümünde yer alıyor. Son dönemde cezaevinde tutulan terör zanlılarının sayısı azalmış durumda.

Üssü gezen gazetecilere fotoğraf ve video çekim izni çok sınırlı koşullarda veriliyor. Yıldız Yazıcıoğlu üsteki izlenimlerini Alparslan Esmer'e anlattı. Söyleşiyi aşağıdaki Windows Media oynatıcısı ya da sağ üst köşedeki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG