Erişilebilirlik

Griner’ın Avukatları Cezayı Temyize Götürüyor


Uyuşturucu madde bulundurma suçlamasıyla Rusya’da dokuz yıl hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderilen Amerikalı basketbolcu Brittney Griner'ın savunma avukatları, Griner'ın cezasına karşı temyiz başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Temyiz başvurusunun ne zaman sonuçlanacağı bilinmiyor.

Griner, 17 Şubat’ta bagajında kenevir yağı içeren elektrikli sigara kartuşları taşıdığı gerekçesiyle Moskova’da havaalanında gözaltına alınıp tutuklandıktan yaklaşık altı ay sonra 4 Ağustos'ta suçlu bulundu.

Griner kartuşları taşıdığını kabul etti; ancak suç işleme niyeti olmadığını söyledi.

ABD, WNBA sezonu dışında Rus liginde basketbol oynayan ve Olimpiyatlar’da iki defa altın madalya kazanan sporcunun haksız yere gözaltına alındığını savunuyor.

Griner'in, Rusya'da casusluk suçlamasıyla hüküm giymiş eski Amerikalı deniz piyadesi Paul Whelan ile birlikte, ABD'de tutuklu bulunan Rus silah tüccarı Viktor Bout ile takas edilebileceğiyle ilgili iddialar mevcut.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Temmuz ayı sonunda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüş, Moskova’yı Griner ve Whelan'ın serbest bırakılması için ABD'nin teklifini kabul etmeye çağırmıştı.

Görüşmeler Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgali nedeniyle yaşanan gerginliğin ortasında gerçekleşiyor.

Rusya, Griner'ın tutuklanmasının ve mahkumiyetinin siyasi amaçlı olduğunu reddediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG