Erişilebilirlik

Gözler Süper Salı'da


Gözler Süper Salı'da
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları, 12’den fazla eyalette yarın yapılacak ön seçimlerde kıran kırana yarışacak. Süper Salı olarak bilinen önseçim günü, 2016 başkanlık yarışının çehresini değiştirebilir.

Demokrat Parti aday adayı Hillary Clinton, Güney Carolina eyaletindeki önseçimden siyah seçmenlerin oyları sayesinde galip çıkmayı başardı.

Rakibi Bernie Sanders da ünlü aktör Danny Glover’ın yardımıyla siyah seçmenleri cezbetmeye çalışıyor. Sanders, yarın Missouri ve Oklahoma eyaletlerinde yapılacak ön seçimlere odaklanmış durumda.

Aday adayları Süper Salı önseçimlerinde çok sayıda delege elde etmek için yarışacak. Cumhuriyetçi Parti cephesinde yarışı önde götüren Donald Trump, Nevada’daki zaferini yarın da yinelemek istiyor.

Öte yandan Senatör Marco Rubio, Trump’ın en yakın rakibi. Rubio, ikincilik için Nevada yarışını üçüncü bitiren Texas Senatörü Ted Cruz’la çekişiyor.

Süper Salı için yarışan diğer aday adayları Ohio Valisi John Kasich ve emekli beyin cerrahı Ben Carson. Her iki isim de Trump’ın çok gerisinde gidiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG