Erişilebilirlik

Gözler New Hampshire'da


Iowa eyaletinin 99 ilçesindeki ilk ön seçimden sonra şimdi de gözler 9 Şubat’ta yapılacak New Hampshire ön seçimlerine çevrildi.

Batı Des Moines’den Williams ailesi için ön seçim gecesi adeta bir yol ayrımıydı. Aly Williams ve eşi hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi seçmenlere evsahipliği yapan Valley Kilisesi’nde zıt taraflarda yer aldı.

Williams ailesi için gecenin en zor kararı kime oy verecekleri değil, çocukların geceyi kimin yanında geçireceğiyle ilgiliydi.

Çocuklar, Cumhuriyetçi olan babalarının yanında Florida Senatörü Marco Rubio’ya destek verirken anneleri, Demokrat Parti aday adayı Hillary Clinton’dan yana oy kullandı. Williams ailesi ilk kez bir ön seçime katılıyor.

Donald Trump’ın oğlu ön seçimlere ilk kez katılan birçok seçmenle tanışmış. Uzun yıllardır oy kullanmayanların bile babası için sandık başına gideceğini söylüyor.

Batı Des Moines’de Cumhuriyetçi seçmenlerin toplandıkları bir toplantıya 350 seçmenin katılması bekleniyordu. Ancak kullanılan toplam oy sayısı 460’a çıktı. Katılımcı sayısı beklenenden çok daha yüksek oldu. Cumhuriyetçi seçmenler Iowa’da katılım rekoru kırdı.

Ön seçime son dakika kararıyla katılan Aly Williams, kullandığı oyla Rubio’nun katıldığı seçim noktasında kazanmasını sağlayan seçmenlerden.

Donald Trump, kamuoyu yoklamalarındaki başarısını oya çeviremese de oğlu, babasının önce New Hampshire ve Güney Carolina’daki ön seçimleri, sonra da parti adaylığını kazanacağını umuyor.

Williams ailesiyse, Iowa’da hayalkırıklığı yaşayan aday adayları başkanlık yarışından çekilmeye başlarken Clinton ve Cruz için Kasım seçimlerinde de oy kullanmayı umuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG