Erişilebilirlik

Göstericiler Tahrir Meydanından Ayrılmıyor


Göstericiler Tahrir Meydanından Ayrılmıyor
Göstericiler Tahrir Meydanından Ayrılmıyor

Binlerce demokrasi yanlısı Mısırlı bugün yeniden Tahrir Meydanı’nda toplandı.

Dün geceden bu yana meydanda bulunan göstericiler, 14 gündür devam eden eylemlerini Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek görevden ayrılana kadar sürdüreceklerini söylüyor.

Yeni kurulan hükümet de bugün ilk resmi bakanlar kurulu toplantısını yaptı.

Bu arada Müslüman Kardeşler ve diğer muhalefet grupları Pazar günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman’la yaptıkları toplantıda kendilerine sunulan ödünlerin yeterli bulmadıklarını, ancak görüşmenin diyalog yolundaki ilk adım olduğunu söylediler.

Muhalefet ile hükümet yetkilileri arasındaki ikinci görüşmenin ne zaman yapılacağı açıklık kazanmadı.

Mısır hükümeti Ömer Süleyman’ın, daha fazla adayın başkanlık seçimlerine katılmasını sağlamak üzere anayasada değişiklik yapılmasını, bunun için de hukuk ve siyaset uzmanlarından oluşan bir komisyon kurulmasını kabul ettiğini bildirdi. Anayasa komisyonu hazırlık çalışmalarını Mart ayının ilk haftasında tamamlayacak.

Pazar günkü toplantıda Süleyman, basına uygulanan kısıtlamaları yumuşatma ve koşullar düzeldiğinde olağanüstü hal uygulamasına son verme vaatlerinde de bulundu.

Nobel ödüllü Muhammed El Baradey toplantıya davet edilmedi. Baradey, Amerikan NBC televizyonuna verdiği demeçte toplantıların şeffaf olmadığını ve ‘kimin kiminle konuştuğunun belli olmadığını’ söyledi.

XS
SM
MD
LG