Erişilebilirlik

Google Sakıncalı Bireysel Bilgileri Kaldırıyor


Google, bireylerin ‘unutulma hakkı’ olduğu sonucuna varan Avrupa Adalet Divanı’nın kararı uyarınca başvuruda bulunulması halinde güncelliği kalmamış ve uygunsuz kişisel bilgileri Avrupa’daki arama motorlarından kaldırıyor

Google arama motoru, Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı karar üzerine, talep olması halinde Avrupalıların özel hayatlarıyla ilgili tartışmalı link’leri kaldırıyor.

Avrupa Adalet Divanı, bu ay, bireylerin Internet ortamında “unutulma hakları” olduğu sonucuna varmıştı.

32 Avrupa ülkesindeki bireyler Internet üzerinde yayınlanan bir formu doldurarak kendileri hakkındaki “uygunsuz, gereksiz ve güncelliği kalmamış” bilgilerin kaldırılmasını isteyebilecek.

Başvuruyu alan Google, söz konusu linklerin kamu yararına olmadığı sonucuna varırsa, Avrupa’daki arama motorlarından kaldıracak. Google yetkilileri, bu tür bir işlemin ne kadar zaman alacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Adalet Divanı’nın kararından hemen sonra binlerce kişi Google’a başvuruda bulundu. Uygulama yalnızca Avrupa ülkeleri için geçerli.

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Adalet Divanı’nın aldığı kararın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi, ancak bununla birlikte kararın uygulanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG