Erişilebilirlik

Göçmenlerin Zorlu Yolculuğu


Göçmenlerin Zorlu Yolculuğu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00

Meksika ile Amerika arasındaki El Paso del Norte Köprüsü’ndeki dondurucu hava, Amerika’ya sığınma başvurusu yapmak için bekleyen göçmenleri zorluyor. Soğuk hava yüzünden köprüden ayrılmak zorunda kalan göçmenler, kuyruktaki yerlerini terketmek zorunda kalıyor

Teksas’taki El Paso del Norte Köprüsü’nde, Amerika sınırına ulaşan göçmenlerin karşılaştığı ilk engel Meksika’daki uzun bekleyiş.

Neredeyse her gün, 200 civarında göçmen, Amerika’ya yasal yollardan girmelerini sağlayacak sığınma talebinde bulunmak için El Paso del Norte Köprüsü’nde kuyruğa giriyor. Orta Amerika’dan ilerleyen göçmen konvoyuysa, bekleme sürelerinin uzayacağını gösteriyor.

Göçmenlik avukatları, Başkan Donald Trump’ın, sınır kapılarından yasal yollarla giren göçmenlere sığınma kısıtlaması getiren kararının yasadışı olduğunu söylüyor.

Amerika’ya girdiklerindeyse, yanlarında çocuk olmayan göçmenler, süresiz göz altına alınıyor.

Çocuklu ailelerse uzun süre gözaltında tutulmuyor. Çünkü Amerikan yasaları, çocukların 20 günden fazla gözaltında tutulmasına izin vermiyor. Sınır yetkilileri, bu aileleri otobüslerle bölgedeki sığınma merkezlerine götürüyor. Sınır sorununa kalıcı çözüm çağrılarının bir nedeni de bu.

Göçmen konvoyuna karşı önlem alan Trump yönetimi, güney sınırına 5 binden fazla asker sevk etti.

Asker sevkiyatı geçici bir çözüm olmakla birlikte bu sayı daha da artabilir.

XS
SM
MD
LG