Erişilebilirlik

“Glasgow Saldırısında Terör Bağlantısı Yok”


İskoçya polisi Glasgow'da iki kişinin öldüğü bıçaklı saldırının terör bağlantısı olmadığını açıkladı. Polis tarafından vurularak öldürülen saldırganın amacı hala bilinmiyor.

İskoçya’nın Glasgow kentinde iki kişiyi bıçaklayarak öldüren saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü. Bir güvenlik yetkilisi, bir polis memurunun da ağır yaralandığı olayın terör saldırısı olduğuna ilişkin bir işaret bulunmadığını belirtti.

Saldırgan dahil 3 kişinin öldüğü olayda bir polis memuru dahil altı kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Zanlının kimliği açıklanmadı. Yetkililer zanlının ne amaçla böyle bir saldırı düzenlediği konusunda açıklama yapmadı. Reuters haber ajansına konuşan bir güvenlik yetkilisi şu an için olayın terör bağlantısı bulunmadığını söyledi.

İskoçya polisi de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayın terör bağlantısı olmadığını doğruladı.

Polis olayın kontrol altına alındığını, bölge halkına yönelik bir tehdit olmadığını, olayla bağlantılı olarak aranan bir başka şüpheli de bulunmadığını belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Glasgow’daki “korkunç olaydan derin üzüntü duyduğunu’’ söyledi.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin Reading kasabasında bir saldırgan elindeki bıçakla parktaki sivilleri hedef almıştı. Polis geçen hafta yaşanan bu olayla ilgili olarak terör soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG